top of page

Wereldregering

Ik maak me al een hele tijd zorgen om de aarde en het voortbestaan van de mensheid hier op Aarde. Naast de klimaatverandering zijn we in oorlog met extremistische groeperingen wereldwijd en er dreigt continue een WO 3 met Rusland en haar bondgenoten. Het is niets nieuws wat ik zeg, de dreiging is er al een tijdje en de druk werd telkens steeds opgevoerd. Er is slechts weinig voor nodig om het ergens in de wereld of in het Midden Oosten een conflict ontstaat wat tot escalatie kan leiden. Er is echter een oplossing op mondiaal niveau en dat is het instellen van een wereldregering waarin elke natie vrijwillig kan deelnemen. Het deelnemen aan een wereldfederatie zoals de VN met eigen soevereiniteit heeft een aantal grote voordelen. Ik zal ze hier uiteen zetten

1. een eind aan alle oorlogen en eind aan dreiging van een fatale WO 3

2. Een eind aan armoede, hongersdood en exploitatie van mensen

3. Eind aan verwoesting van het milieu

4. Eind aan de eindeloze worsteling van groter beter en meerdere

5. Eind aan allerlei beperkingen en discriminatie op gebied van werk en huisvesting

6. Een mogelijkheid om eindelijk op individueel niveau tot expressie van het zelf te komen

Het voorbeeld van een federatie van verenigde naties zijn de VK en VS waar voorheen velen oorlogen werden uitgevochten. Terwijl alle natie de eigen binnenlandse aangelegenheden regelt heeft een natie zich niet meer in te spannen op buitenlandse betrekkingen, in en uitvoer rechten immigratie, militaire zaken, handel en verkeer tussen landen onderling.

De politieke soevereiniteit van de representatieve regering der gehele mensheid zal duurzame vrede op Aarde brengen. Er bestaat geen andere weg waarlangs er vrede op Aarde en welgezindheid onder de mensheid kan worden gerealiseerd. Het argument dat er door individuele zelfbeschikking geen overheid meer nodig is niet representatief want er zal bestuur moeten zijn om gemeenschappen en systemen in goede banen te leiden.

Wereldsoevereiniteit zal Wereld oorlogen voorkomen, er is geen andere weg tot duurzame vrede.

Wanneer u de noodzaak niet inziet tot het creeeren van een wereldfederatie met soevereiniteit wil ik u vragen eerlijk te beantwoorden hoeveel oorlogen er nog uitgevochten moeten worden, hoeveel pacten en gemeenschappen moeten er nog mislukken voordat u en de mensheid bereidt is de regering der mensheid tot stand te brengen en de zegeningen van permanente vrede te genieten en het welzijn dat gepaard gaat onder een wereldfederatie.

Door dwingende wetgeving in te stellen voor de gehele mensheid en nationale overheden zou men de universele rechten van de mens leidend kunnen nemen en nationale overheden verplichtingen hier beleid op te maken. Rechten op onderwijs, zorg, huisvesting en inkomen zou verplicht gesteld kunnen worden. De overheid komt dan in een dienende rol naar de bevolking. Lokale overheden behandelen lokale aangelegenheden, nationale overheden nationale aangelegenheden en de wereldfederatie mondiale aangelegenheden

Vrijheid kan alleen ontstaan door dwingend opleggen van wetten. Dit waarborgd een menswaardig bestaan voor de gehele mensheid en doordat handel en het geldwezen mondiaal wordt geregeld zal er meer welvaart zijn voor de gehele mensheid, niet alleen voor de top 1%

Discriminatie zal niet meer voorkomen want we zullen ervan doordrongen zijn dat we één natie zijn, de mensheid als geheel en er zal een mondiale taal en geldstelsel kunnen komen en een religie met een wereldwijde blik.

Er zal pas vrede komen op Aarde wanneer alle zogenaamde soevereine staten afstand doen van haar macht om een oorlog te ontketenen zoals gebeurd is in de VS en VK.

Men zou de wapenindustrie en defensie af kunnen schaffen waardoor wereldwijd 1753 miljard dollar vrijkomt. Genoeg geld om alle hongerigen te eten te geven of een klein inkomen te verschaffen. Men zou in plaats hiervan een snelle interventiemacht kunnen oprichten om dreigende en beginnende conflicten in de kiem te smoren zodat het niet escaleert. Zo kunnen we genocides als Ruanda, Scebrenica, Syrie voorkomen en wordt de vrede gehandhaafd. Via de dialoog kan men vervolgens weer tot een gezamenlijke oplossing komen.

Er zou geen discriminatie meer zijn, geen vluchtelingen en bijkomende problemen, en zal meer gemeenschapszin ontstaan, spirituele gemeenschappen zouden ontstaan. Er zou meer ruimte zijn voor nieuwe innovatie duurzame oplossingen voor complexe vraagstukken en een platform komen om wereldwijd deze ideeen te delen, te vereenvoudigen en te exploiteren op een duurzame manier. Het zou een enorme stap voorwaarts zijn in de evolutie van de mensheid en het zou de komende generaties enorme kansen bieden op allerlei vlak en niet op de laatste plaats zou er ruimte zijn tot zelfverwerkelijking, het doel van de mens hier op Aarde in het universum waarin we leven.


Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page